ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

Ontwerpfase

headerimage-ontwerpfase

Samenwerken tijdens de ontwerpfase bespaart toekomstig leed

Een goede samenwerking tijdens de ontwerpfase legt de basis voor de uiteindelijke kwaliteit van een gevel. In deze fase kan IBS de technische, esthetische en financiële uitgangspunten voor je bewaken. Ook corrigeren we eventuele ontwerpfouten om hoge herstelkosten in een latere fase van het bouwproces te voorkomen.

In deze fase bespaart een plantoets toekomstig leed. Een plantoets beoordeelt de onderlinge samenhang tussen de detaillering van de architect, het bestek, de schriftelijke rapportages en de bouwregelgeving. Ook is een beknopte plantoets mogelijk. Dit noemen we een QuickScan.

ontwerpfase-1Daarnaast kunnen we in deze fase gevelconcepten en/of bouwknooppunten ontwikkelen en optekenen. Het gevelconcept legt IBS vast in een tekeningenset met bijbehorende technische vraagspecificatie (TPO = Technische Prestatie Omschrijving). Op basis hiervan kunnen gevelleveranciers in de aanbestedingsfase een concurrerende aanbieding doen.

Het Building Information Model, ofwel BIM, is sterk in opkomst. Een BIM vertegenwoordigt een digitaal prototype van het bouwproject; eerst virtueel bouwen en 3D-modelleren, voordat de daadwerkelijke bouw start. Helaas worden vaak gevelconstructies in dergelijke gebouwmodellen geschematiseerd, omdat kennis ontbreekt of het bestand hierdoor te zwaar wordt. IBS kan specifieke geveldetails van het BIM-model uitwerken of verbeteren in 2D. We gebruiken hiervoor de modernste software.

 

Projecten ontwerpfase

Neem contact op met een van onze experts