ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

Geveltechniek

Geveltechniek betekent meer dan een mooie gevel

De keuze voor een type gevelsysteem bepaalt voor een groot deel de uiteindelijke technische prestaties van de gevel en de kosten. Onderscheidende gevelsystemen zijn dichte gevels met kozijnen (de zogenaamde koud-warmgevels), elementgevels, vliesgevel en dubbelschalige (glazen) gevels.

In de bouw worden, afhankelijk van het project, standaard en unieke projectspecifieke gevelsystemen ontworpen en toegepast. Bij die laatste categorie worden aanpassingen gedaan of nieuwe materialen en producten toegepast. Geveltechniek draait om de interpretatie en toepassing van alle gevelprincipes en gevelsystemen, in combinatie met materialen, producten én de uitgangspunten van een ontwerp.

De IBS experts kennen alle ins en outs van geveltechniek. Zij begeleiden je in het totale proces, ongeacht in welke fase je project zich bevindt: initiatie, ontwerp, onderzoek, engineering, ontwikkeling, prototype en testen.

Wat IBS voor je kan betekenen in geveltechniek

  • Algemene geveltechniek (materiaalkeuze, bevestigingstechniek, afdichtingstechniek, montageaspecten, voegdetaillering en oppervlaktebehandelingen), zoals bij de nieuwbouw van het Naturalis in Leiden.
  • Luchtdoorlatendheid en waterdichtheid (luchtdicht bouwen, zowel onderzoek als detaillering), zoals bij de nieuwbouw voor Geowetenschappen in Utrecht.
  • Ontwikkeling en detaillering van gevel- en dakconcepten (metaal, kunststof, glas, composiet, metselwerk, beton en hout), zoals bij ODE.
  • Opstellen en uitwerken van technische vraagspecificaties
  • Kostenraming gevel- en dakconstructies
  • Duurzaamheid (onderhoud, reiniging en corrosie-gedrag)
  • Uitvoeren van geveltechnisch onderzoek (waterlekkages, geluidshinder, tochtklachten, kwaliteitscontroles op oppervlaktebehandelingen en schadeonderzoek)
  • Cursussen en voorlichting

Voor vragen of meer informatie neem je vrijblijvend contact op met een van onze experts. We helpen je graag.