ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

Statica

Statica: berekeningen tot op de komma nauwkeurig

Gevels en daken staan dagelijks bloot aan de belastingen van zon, wind, neerslag en temperatuurverschillen. Het mechanisch evenwicht van een gebouw en specifiek van een gevel waarborgt de veiligheid van gebruikers. De keuze voor een bepaalde uitvoering in combinatie met materialen is cruciaal. Veilig bouwen behoort met recht tot de kernwaarden van bouwen. IBS verstaat de kunst om op detailniveau gevels constructief te ontwerpen en te toetsen.

Constructieve berekeningen, bijvoorbeeld voor gevelankers, profielen, vakvullingen (zoals glas) en gevelbekleding, hebben voor onze adviseurs geen geheimen. Met gespecialiseerde software worden de sterkte, stijfheid en stabiliteit van gevel- en dakconstructies berekend en verbeterd.

Wat IBS voor je kan betekenen in statica

  • Uitvoeren en beoordelen van constructieve berekeningen (gevelsystemen, plaatconstructies, glasconstructies en verankeringsconstructies), zoals bij de nieuwbouw van het Hoofdkantoor European Patent Office
  • Uitvoeren van constructief (schade)onderzoek (sterkteproeven, uittrekproeven en beproevingen volgens de duurzame veiligheid van het Bouwbesluit), zoals bij Amstel Tower in Amsterdam

Statica meet de krachten die een gevel kan en moet doorstaan. Wil je meer weten over wat IBS kan betekenen voor jouw project? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Gerelateerde nieuwsberichten IBS

 

Neem contact op met een van onze experts