ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

Stage IBS: De stagiaire aan het woord

Isabel heeft als 3e-jaars HBO Bouwkunde student van September 2017 tot Februari 2018 stage bij IBS gelopen. Dit is wat Isabel vindt van haar stageperiode:

 

“Wanneer je je bouwkundige kennis wilt verbreden richting gevels zou ik IBS zeker aanraden.”

‘’Voor mijn stage heb ik gekozen voor IBS Consultants, omdat ik mijn kennis over onder andere geveltechniek wilde verbreden. Vanuit de Hogeschool heb ik weinig informatie gekregen over gevels van gebouwen. Tijdens mijn stage ben ik betrokken geweest bij verschillende projecten voor onder andere wind- en waterdichtheidsmetingen en uitvoerings-/gevelinspecties.

 

“Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd over de detaillering en uitvoering van de gevels van gebouwen.”

Mijn werkzaamheden bij IBS waren onder andere het opstellen van testplannen met betrekking tot de uitvoering van de wind- en waterdichtheidsmetingen, het controleren en berekenen van de eisen ten behoeve van de testen, het opstellen van rapporten naar aanleiding van wind- en waterdichtheidsmetingen en het opstellen van offertes voor verschillende projecten. Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd over de detaillering en uitvoering van de gevels van gebouwen. Dit voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw. IBS geeft je de kans om je te verdiepen in de onderwerpen die je aanspreken. Wanneer je je bouwkundige kennis wilt verbreden richting gevels zou ik IBS zeker aanraden.‘’

 

“IBS geeft je de kans om je te verdiepen in de onderwerpen die je aanspreken.”

Geïnteresseerd?

Ben jij een TU of HBO student en moet jij vanaf augustus gaan stage lopen? Je kunt hiervoor nu al solliciteren via onze website.

Stage lopen bij IBS

Als gevel technisch adviesbureau hebben wij ervaring met veel grote en prestigieuze projecten in Nederland en Europa (zie onze projectenpagina). IBS voert hierbij alle werkzaamheden uit die te relateren zijn aan de gebouwschil (gevels en daken). Wij hebben een uitgebreide kennis van en voeren werkzaamheden uit met betrekking tot geveltechniek, glastechniek, uitvoeringstechniek, bouwkosten, bouwfysica en constructieleer.

Tijdens de stage zal jij aan verschillende projecten meewerken en zullen veel aspecten binnen de bouw voorbij komen. De gevel heeft namelijk een groot aandeel in zowel de esthetische uitstraling als de technische prestatie van een gebouw. Hierdoor kun jij je zeer breed ontwikkelen binnen een specialistische branche.

Ook zal de praktijk een belangrijk onderdeel zijn van jouw stage.  Regelmatig zal jij betrokken worden bij zowel nieuwbouw- en renovatie projecten als schade-onderzoek bij bestaande gebouwen. De werkzaamheden die wij van jou vragen zijn erop gericht om zoveel mogelijk kennis te verkrijgen van de gevel en de daaraan gerelateerde aspecten.

Meer informatie

Vragen of meer info? stuur gerust een email naar ons algemene e-mailaccount: info@ibsconsultants.nl of bel 078 6250920