ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

Project: European Patent Office

Het European Patent Office in Rijswijk krijgt een nieuw kantoor.  IBS is al vanaf het begin van de bouw in 2013 betrokken bij de realisatie van dit nieuwbouw project.

Werkzaamheden

IBS  heeft in de ontwerp- en aanbestedingsfase van dit project verschillende werkzaamheden verricht, zoals onder andere:

  • De technische specificaties voor het definitieve ontwerp opgesteld;
  • Geparticipeerd in  het ontwerpteam;
  • De principedetailnering van de gevellancier beoordeeld.

Tijdens de bouwfase van dit project heeft IBS verschillende metingen en inspecties uitgevoerd op de gevelconstructies van het gebouw. Doordat IBS al vanaf het begin van dit project betrokken is, kan een hoge technische kwaliteit van de gevelconstructie worden gerealiseerd.

Gevelconstructie

De gevelconstructie van het gebouw bestaat uit een tweede huidgevel met een plaatselijke spouw van circa 16 meter. De thermische binnenhevelconstructie van de tweede huidgevel is uitgevoerd als een aluminium vliesgevel. De buitengevelconstructie geeft een bijzondere uitstraling aan het gebouw. De glasplaten zorgen ervoor dat er ’s nachts door het gebouw heen gekeken kan worden, maar dat er overdag een weerspiegeling van de omgeving wordt getoond. Niet alleen de gevelconstructies maken het gebouw en deze gevelconstructie zo bijzonder, er zullen namelijk ook plantenbakken worden bevestigd in de spouw van de tweede huidgevel. Dit zorgt ervoor dat de binnengevel omgetoverd wordt tot binnen tuin. Naast deze grote gevelconstructies zijn er ook diverse bijzondere glasdakconstructies aanwezig. 

Medio 2018 zal het gebouw door de gebruiker in gebruik worden genomen. Verwacht wordt dat het project eind 2019 helemaal gereed zal zijn, het huidige kantoor is dan gesloopt en de landschapsindeling afgerond. IBS zal de komende periode nog intenstief betrokken zijn bij de afronding van dit project.

Wil u meer informatie over dit project of andere bijzondere projecten van IBS? Bezoek dan onze projectenpagina.