ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

IBS Consultants adviseert bij realisatie Hudson’s Bay Tilburg

Eind 2017 opent warenhuis keten Hudson’s Bay een vestiging in het voormalige V&D-pand in Tilburg. De ontwikkelaar heeft aan IBS gevraagd om voor dit project een duurzame  gevelconstructie te realiseren.

IBS werkzaamheden ontwerpfase Hudson’s Bay Tilburg

Samen met de architect en de overige leden van het projectteam heeft IBS een volledig gevelconcept ontwikkeld. Door de betrokken partijen zijn vervolgens de gevels, het glasdak en de uitkragende luifelconstructies uitgewerkt. Hierbij is rekening gehouden met de technische prestatie-eisen, het budget, de visie van de architect, de wettelijke voorschriften en de eisen die Welstand en Hudson’s Bay hebben gesteld. Ook heeft IBS de aanbesteding van de gevel- en luifelconstructies begeleid.

IBS werkzaamheden bouwfase Hudson’s Bay Tilburg

Om ervoor te zorgen dat de voortgang van het project zo efficiënt mogelijk verloopt, beoordeelt IBS tijdens de bouwfase de uitvoering van de gevel- en luifelconstructies. Hiervoor controleert IBS onder andere de werktekeningen van de diverse leveranciers en voert zij montage inspecties op de bouwplaats uit.

Projectinformatie

Het oude gebouw van de V&D in Tilburg wordt getransformeerd naar een vestiging van de Hudson’s Bay. De transformatie heeft daarnaast als doel het stadshart van Tilburg te verbeteren. Daarom wordt onder andere een passage gerealiseerd tussen het Pieter Vreedeplein en de Heuvelstraat. Om dit mogelijk te maken wordt een deel van het oude V&D gebouw gesloopt. Bij de passage zal aan de zijde van het Pieter Vreedeplein een uitkragende luifel worden gerealiseerd. Deze luifel sluit visueel naadloos aan op de glasdakconstructie van de passage en de gevelconstructies in de passage.

Vanwege het gesloten karakter van het oude V&D gebouw wordt bij de transformatie een groot deel van de gevelconstructie vervangen. Aan het Pieter Vreedeplein zal een moderne en transparante gevel worden gerealiseerd die grotendeels uit glas bestaat. Aan de Heuvelstraat zal de gevel een stedelijk karakter hebben met op de begane grond veel transparantie. In de passage zullen de gevelconstructies eveneens transparant worden uitgevoerd.

Foto: Rijnboutt.nl

Benieuwd wat IBS Consultants voor uw project kan betekenen? Neem contact met ons op via de website of bel +31 (0)78 6250920