ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

Winterse temperaturen ideaal voor thermografie

De winter is nu echt begonnen. Voor de mens niet altijd even fijn, maar voor IBS betekent dit werk aan de winkel! Deze lagere temperatuur  is namelijk ideaal voor het uitvoeren van een thermografisch onderzoek. Je kunt door de kou namelijk extra goed zien waar de eventuele warmte lekken zich bevinden in de gebouwschil.

Thermografisch onderzoek

Tijdens een thermografisch onderzoek worden de isolerende eigenschappen van de gevelconstructie gekwalificeerd. Met behulp van een infraroodcamera worden zogenaamde thermogrammen (warmtebeelden) gemaakt van de gebouwschil en bouwkundige knooppunten. Door het zichtbaar maken van het verloop van de oppervlaktetemperatuur kunnen (verborgen) defecten in de thermische schil worden getraceerd. Het gaat hierbij om defecten in de isolatie, thermische bruggen, vochtlekkages en luchtlekkages.

BREEAM-NL certificering

Thermografisch onderzoek van de gevelconstructie is onder andere onderdeel van de BREEAM-NL certificering. BREEAM-NL is een methode om de duurzaamheid van een gebouw te certificeren en te beoordelen. Door certificering met BREEAM-NL wordt een gebouw als duurzaam bestempeld, wat een gebouw aantrekkelijk maakt voor huurders en gebruikers. Wanneer er in de opleveringsfase van een (nieuwbouw of renovatie) project warmteverliesmetingen zijn uitgevoerd in de vorm van een thermografisch onderzoek, wordt één van de twee benodigde creditpunten toegekend.

Waarom thermografisch onderzoek laten uitvoeren door IBS?

De thermografische onderzoeken worden uitsluitend uitgevoerd door gekwalificeerd personeel. IBS beschikt over een Bouwkundig Thermograaf level I en een Bouwkundig Thermograaf level II.  IBS heeft al voor diverse grootschalige en prestigieuze projecten de thermografische onderzoeken mogen uitvoeren, waardoor zij een ruime ervaring hebben opgedaan.  Enkele voorbeelden van deze projecten zijn:

Interesse of meer informatie?

Benieuwd naar wat IBS voor jouw project kan betekenen? Neem contact met ons op door te bellen naar 078-625 09 20 of te mailen naar info@ibsconsultants.nl. Bekijk ook eens onze projectenpagina!