ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

Glasberekeningen

WEB00-MD03-B

IBS voert regelmatig glassterkteberekeningen uit voor Nederlandse projecten op basis van de NEN 2608- Vlakglas voor gebouwen – Eisen en bepalingsmethode’ in combinatie met de uitgangspunten uit de Eurocode (NEN-EN 1990 – Grondslagen van het constructief ontwerp). Bij de toepassing van glas dienen onder andere de optredende buigtrekspanningen en doorbuigingen, als gevolg van de diverse belastingen,  getoetst te worden.

Voorbeeldprojecten

Enkele recente projecten, waarvoor IBS de statische berekeningen van het glas heeft uitgevoerd, zijn:

SJ MEPLA

Voor de uitvoering van berekeningen maakt IBS gebruik van het softwareprogramma SJ Mepla. Met dit softwarepakket kunnen berekeningen worden uitgevoerd om de spanningen en vervormingen in plaatvormige structuren onder verschillende belastingen te bepalen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eindige-elementenmethode.

sjmepla

Naast gebruiker van het softwarepakket is IBS ook binnen Nederland en België de vertegenwoordiger van deze software.  Voor meer informatie over SJ Mepla, klik hier

Meer informatie

Behalve glasberekeningen voert IBS ook diverse andere constructieve berekeningen uit van onderdelen in de gevelconstructie. Zoals balusters, (kozijn en/of vliesgevel)profielen en aluminium en/of stalen platen.

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van berekeningen, neem dan contact op met een van onze experts.