ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

Peter de Boer

Functie: Senior adviseur (Directie)
Opleiding: Bouwkunde en Bouwtechnologie (TU Delft)

Sinds 1987 houd ik mij uitsluitend met gevels bezig. Na mijn studie aan de TU ben ik begonnen als geveltechnisch adviseur en dit vak beoefen ik nog steeds met veel plezier.
Toen ik samen met Kees en Ralph IBS oprichtte in 2002, wilden we vooral een praktische invulling geven aan geveltechniek. We vinden het belangrijk dat we ons verdiepen in wat de klant echt wil en nodig heeft. Omdat de klant dit soms zelf niet goed kan inschatten, is het van belang te achterhalen wat exact de klantvraag is. Ik ervaar dat als een must in ons vak.

Werkzaamheden die voortvloeien uit de klantvraag dienen binnen een bepaalde periode uitgewerkt te worden. Hoofdzaken en details worden nauwkeurig vastgelegd. Daarbij werken we van grof naar fijn. Dat werkt alleen als je open en duidelijk bent, zowel intern als naar de opdrachtgever en andere partijen.

Mijn specialisatie is het ontwerpen en ontwikkelen van gevelconcepten. Voor mij is het de uitdaging om met creatieve inzet, in overleg met onze deskundige en gemotiveerde medewerkers en diverse bouwdisciplines, te komen tot een haalbaar gevelconcept. Een technisch en esthetisch optimale gevel, die realiseerbaar is binnen het gestelde budget.

Ik verwacht dat de gevel van de toekomst zal veranderen van functie. De gevel van nu is nog een uitwendige scheidingsconstructie. Deze zal in de toekomst aanvullende functies krijgen en steeds duurzamer worden. Bijvoorbeeld het opwekken van energie in de gevel. Daarnaast zal de bouwmethodiek veranderen, waarbij prefabricatie een steeds grotere rol gaat spelen.

Mail: p.deboer@ibsconsultants.nl
Telefoon: 078 – 62 50 920
Mobiel: 06 – 51 04 69 17