ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

Ralph van der Stel

Functie: Senior adviseur (Directie)
Opleiding: Technische Natuurkunde

IBS opereert in het spanningsveld van vorm, functie en techniek. We werken voor klanten die daar veel én voor hen die daar minder affiniteit mee hebben. Door de synergie die IBS adviseurs gezamenlijk bieden, kunnen we de geveladvisering in de breedte afdekken. We geven onze klanten zo goed mogelijk advies op het vakgebied van gevels.

Van bouwfysica en gevelstatica tot en met het geveltechnisch ontwerpen en tekenen. We zetten ons bijvoorbeeld in bij schade-onderzoek. Of bij de praktische vertaalslag van een architectenschets naar een definitief ontwerp. Met onze adviezen wordt de gevel daadwerkelijk realiseerbaar, voldoet deze aan het programma van eisen en is betaalbaar. Onze brede dienstverlening onderscheidt ons in de markt.

Glas vormt sinds mijn afstuderen als technisch natuurkundige de rode draad in mijn loopbaan. Glastechniek, bouwfysica, bouwakoestiek en bouwregelgeving reken ik tot mijn specialismen.

Ik verwacht dat de gevel van de toekomst zich sterk zal ontwikkelen, omdat de ambitie voor energiezuinig of zelfs energieneutraal bouwen steeds groter wordt. Niet alleen voor nieuwbouw. Dat geldt zeker ook voor bestaande gebouwen. Als ik specifiek kijk naar mijn specialisme, voorzie ik een grotere rol voor zonnepanelen en schakelbaar glas. Met die laatste kun je lichtdoorlatendheid en zonwerendheid van de gevel instellen naar de wens van de gebruiker. Innovatieve methodes die bijdragen aan de duurzaamheid van de gevel.

Mail: r.vdstel@ibsconsultants.nl
Telefoon: 078 – 62 50 920
Mobiel: 06 – 51 04 69 15