ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

SJ MEPLA 5.0 vanaf nu beschikbaar

Er is een nieuwe versie van SJ MEPLA beschikbaar. SJ MEPLA 5.0 is een PC-softwareprogramma voor het maken van complexe, constructieve glasberekeningen dat ontwikkeld is door SJ Software in samenwerking met IBS Consultants . SJ MEPLA 5.0 heeft flink wat verbeteringen ten opzichte van de vorige versie.

Enkele opvallende verbeteringen zijn:

  • Volledig herziene generator van belastingcombinaties en controle van maximale spanningen. Nu volgens alle beschikbare normen (NEN2608, prEN16612, Ö-norm, CAN CGSB 12.20, ….);
  • Vrij te kiezen veiligheid- en belastingfactoren voor de uiterste grenstoestand en de bruikbaarheidsgrenstoestand
  • De gebruiker kan in versie 5.0 zelf een formule toevoegen volgens een norm die nog niet in SJ MEPLA is opgenomen.
  • Verbeterd Kelvin-Voigt impactmodel. Dit is een alternatief voor het genormeerde slingerlichaam en maakt het ook mogelijk om andere stootlichamen zoals personen, voetballen of hagelstenen te modelleren;
  • De gebruiker heeft vanaf heden tevens de mogelijkheid om het plaatselijk mechanisch bevestigen van het binnenblad van isolatieglas in de zone van de randafdichting in de modellering te betrekken.
  • Toegevoegd is een model om de restdraagkracht van gebroken glas te beoordelen.
  • Zie https://www.MEPLA.net/en/release_notes voor een volledig overzicht van alle verbeteringen.

Meer informatie?

Benieuwd wat IBS voor jouw project kan betekenen op het gebied van gecompliceerde glasberekeningen? Neem contact op met onze expert op het gebied van glas, Ralph van der Stel, door een e-mail te sturen naar info@ibsconsultants.nl (t.a.v. Ralph van der stel). Voor meer informatie over SJ MEPLA, klik hier.