ibsconsultants.nlsitemap

Voor afspraak of advies bel: +31 (78) 6250920 of mail: info@ibsconsultants.nl

SJ Mepla

Maakt van het moeilijkste het makkelijkste

Het berekenen van spanningen en vervormingen in plaatvormige structuren onder verschillende belastingen is een standaard onderdeel van het ingenieursbestaan. Geometrieën die niet rechthoekig van vorm zijn kunnen niet meer berekend worden door middel van tabellen of eenvoudige formules, maar moeten met behulp van de eindige-elementenmethode berekend worden.

Gecompliceerde glasberekeningen

Bij glasontwerpen zijn de systemen en vormen vaak gelijk, zodat het mesh zich beperkt tot standaardgeometrieën. Wel moeten altijd nieuwe meshes gemaakt worden. Voor de berekening van gelamineerd veiligheidsglas moet over het algemeen met volume-elementen gewerkt worden. Ook voor de evaluatie van de berekende resultaten volgt bijna altijd hetzelfde patroon (vervorming, spanning, bewijs). Deze resultaten moesten tot nu toe altijd uit de eindige-elementendata gehaald worden.

Het is zo goed als onmogelijk om isolerende glaseenheden (met 2-, 3- of 4-dubbelglas) te berekenen, wanneer elke plaatvorm onderzocht moet worden, of wanneer een niet-lineair geometrisch model wordt gebruikt.

Softwareprogramma SJ MEPLA

De experts van IBS hebben hier een oplossing voor gevonden in de vorm van SJ MEPLA, een computerprogramma voor constructieve glasberekeningen. Dit eindige-elementenprogramma is door SJ Software ontwikkeld en zorgt ervoor dat het mogelijk is om zeer gecompliceerde glasberekeningen uit te voeren. Het is kenmerkend voor SJ MEPLA dat door de gebruikersvriendelijke interface gecompliceerde berekeningen relatief snel kunnen worden uitgevoerd.

Meer informatie?

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@ibsconsultants.nl, ter attentie van Ralph van der Stel, en/of bezoek de website van SJ MEPLA.

Nieuwe versie SJ MEPLA beschikbaar, voor meer informatie klik hier.

Neem contact op met een van onze experts